I torsdags diplomerades 14 traineer I Higher Ambition Program under en högtidlig ceremoni i Stora salen på Stadshotellet i Karlstad.
Under 2019 har 14 traineer genomgått Higher Ambition Program – ett regionalt kompetensförsörjningsinitiativ för att stärka medverkande företag och organisationer samt Värmland som arbetsmarknadsregion. Detta är den andra gruppen i ordningen som tar examen från traineeprogrammet- i december 2018 examinerades den första gruppen traineer, 17 st, från programmet.
Medverkande arbetsgivare tillika konsortiemedlemmar var ArcelorMittal, Askalon, Barilla, Compare, Handelskammaren i Värmland, Karlstads universitet, NWT, Ovako, Region Värmland, Rejlers, Rottneros, Soleil, Thermia och Uddeholm.
– Det blev en mycket fin ceremoni och traineerna är stolta över sina prestationer under året, både hos deras arbetsgivare och i utbildningsprogrammet. Intrycket är att både traineer och arbetsgivare är mycket nöjda med året som gått, säger Maja Hedin, projektledare för Higher Ambition Program på Effect Management.
Alla traineer har fasta jobb efter programmet. Och arbetsgivarna har fått in topptalanger som hjälper dem att utvecklas i en värld som förändras snabbt.
– I september startar vi upp en tredje grupp i Värmland, denna gång på hela 23 traineer som fått anställning hos häftiga arbetsgivare i regionen. Nytt för i år är att vi även startar upp Higher Ambition i Gävledala där en grupp om 12 traineer kickstartar sin karriär hos spännande företag och organisationer, säger Peter Rovér, initiativtagare och vd på Effect Management.
Sedan starten har 66 traineer anställts och 48 arbetsgivare blivit konsortiemedlemmar. I och med detta har Higher Ambition Program på bara 18 månader blivit Sveriges största traineeprogram för högutbildade akademiker. Av de anställda är 50% kvinnor och 50% män.