14 nyutexaminerade studenter och 13 värmländska arbetsgivare är med i den andra starten av traineeprogrammet Higher Ambition Program. Målet är att fler nyexaminerade toppstudenter startar sin karriär och stannar kvar i Värmland för att utveckla värmländska företag och organisationer. 

Barilla, Rejlers, Thermia, Compare, Uddeholm, Rottneros, Karlstads universitet och Handelskammaren Värmland är några av de arbetsgivare som satsar på att anställa traineer och ta ett gemensamt grepp kring kompetensförsörjning och kompetensutveckling. I måndags startade traineeåret för andra omgången av succén Higher Ambition Program – traineeprogrammet där företag och organisationer i Värmland gått ihop för att tillsammans erbjuda ett traineeprogram som skall mäta sig med de mest populära traineeprogrammen hos storbolagen i Sverige.

– Det finns en enorm oanvänd potential i alla de duktiga studenter som tar examen från universitetet, men inte har gränssnittet till arbetsgivarna och därför söker sig till större företag med traineeprogram – i andra städer. Genom att alla arbetsgivare samarbetar, bidrar till varandra och ser ett större perspektiv i att vara del av att göra Värmland starkare som arbetsmarknadsregion så blir det både enkelt och bra att hålla hög kvalitet. Detta unika koncept är bra för alla involverade, säger Peter Rovér, vd på Effect Management som ansvarar för programmet.

Med anledning av stort intresse hos både arbetsgivare och studenter efter den första omgången som startade i februari startar nu en ny omgång.

– Det är fantastiskt att olika aktörer i Värmland kan fortsätta samverka för att såväl skapa karriärmöjligheter för studenter som att vara med och bidra med fin kompetens till arbetsgivare runt om i regionen, säger Maja Hedin, Projektledare för Higher Ambition Program.

– En positiv överraskning är att 30 % av ansökningarna kom från studenter från andra lärosäten, såsom Chalmers, Handelshögskolan i Stockholm och KTH. Det betyder att vi har ett attraktivt koncept, men framförallt att vi har arbetsgivare som lockar hit eller tillbaka kompetens till Värmland, fortsätter Maja.

Denna unika blandning av organisationer, branscher och sektorer gör Higher Ambition Program till ett alldeles unikt traineeprogram. Det riktar sig inte bara till ingenjörer eller ekonomer utan här är många typer av examina relevanta.

– Under 12 månader har Higher Ambition Program bidragit till att över 30 studenter startat sin karriär hos värmlands mest spännande arbetsgivare. Om fem år skall Higher Ambition Program rankas som ett av de bästa traineeprogrammen i Sverige. Och så kommer det att bli, säger Peter Rovér.