ArcelorMittal Construction Sverige söker teknisk trainee inom miljöområdet

ArcelorMittal Construction Sverige söker teknisk trainee inom miljöområdet

Vill du vara en del av en expansiv och nischad del av ett av världens största stålföretag med utmanande utvecklingsstrategier? ArcelorMittal Construction Sverige är ett av tak- och byggnadsbeklädnadsbranchens ledande aktörer i Norden med expansiva ambitioner. Våra kunder är byggvaruhandeln och byggentreprenörer främst i Sverige och Norge. Våra verksamheter finns i Karlstad och i Sveg med 80 anställda totalt.

Vi söker nu, som en kompetensförstärkning till vårt team, en trainee med ingenjörsbakgrund inom bygg- och miljöteknik samt miljöcertifiering. Du har ett industriellt intresse och vill vara med och påverka det miljöcertifierade byggandet i Norden. Som trainee hos oss får du vara med och utveckla och certifiera vårt produktsortiment för att möta marknadens framtidskrav. Vi är ett litet företag i en mega-koncern så möjligheterna och behovet att sätta sig in verksamhetens olika delar kommer att vara en röd tråd under trainee-året.

Vi tror att du:

  • har ingenjörsutbildning inom miljöteknik eller byggteknik
  • gillar utmaningar och vill testa olika områden
  • är strukturerad och lösningsorienterad
  • är serviceinriktad och gillar samarbete och kontakt med människor
  • självständigt, med stöd av ledningen, kan driva projekt och certifieringsarbete
  • behärskar engelska i tal och skrift samt har möjlighet att resa då resor kan förekomma i arbetet
  • kan tänka dig en ledande roll eller en specialistbefattning i framtiden

Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på ArcelorMittal Construction Sverige AB
Till en början kommer du att introduceras för alla våra verksamhetsdelar för att få en god överblick i ArcelorMittal Construction. Vi skapar ett program där du testar allt från arbetet i produktionen, via arbetet som innesäljare till att följa med våra utesäljare på kundbesök runt om i landet. Huvudrollen under året blir att vara vår ”expert” inom området miljöcertifiering av produktfloran och där driva aktiviteter som leder till att vi kan möta kundernas framtida krav. Du får en bred kunskap och erfarenhet inför din framtida karriär hos oss.

Varför ska du välja ArcelorMittal Construction Sverige AB?
Vi är det lilla företaget i en världskoncern, en trainee-roll hos oss öppnar självklart möjligheter till andra roller inom koncernen i framtiden. Den är samtidigt en konkret och viktig pusselbit i det lilla företagets strategiska utveckling. Du får möjlighet att ta ett stort ansvar och påverka utvecklingen i en överblickbar verksamhet. Har du ledarambitioner ger den här rollen ett stort utrymme för att utöva influerande ledarskap och påverka vårt miljöarbete på kort och lång sikt.

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta HR-chefen Susanne Ehn på telefon: 070-221 00 95.

Färdigheter

Upplagt på

2018-04-23