Branäsgruppen söker trainee inom Affärsinriktad Teknik

,
Branäsgruppen söker trainee inom Affärsinriktad Teknik

ANNONS FRÅN HIGHER AMBITION VÅRTERMINEN 2018 – EJ AKTUELL

Gillar du att med hjälp av tekniken utveckla en verksamhets produktion eller driftsäkerhet till nästa nivå? Inom Branäsgruppen kommer vi att  fortsätta resan för att lyfta vår koncern till det bästa inom vinterturism i Skandinavien med den aktiva familjen som målgrupp. Våra ordspråk som  ”föränderlighet är normaltillståndet” och ”varför vänta” är viktiga delar i vår företagskultur och som har hjälp oss och hjälper oss att ta marknadsdelar.

Branäsgruppen söker en affärsinriktad ingenjör med intresse för teknik till vårt traineeprogram. Syftet är att bidra till utveckling av snöproduktion och dess nyttjandegrad samt utveckling av liftars driftsäkerhet inom koncernen samt annan verksamhetskritisk teknik- & processutveckling.

Vi tror att du:

 • Är nyutexaminerad eller tar examen under första halvåret av 2018 från en teknisk utbildning.
 • Tycker det är roligt och utmanande att implementera nya arbetssätt och ny teknik på de olika anläggningar tillsammans med dess medarbetare.
 • Utmanas av att hitta affärsnyttan av teknisk utveckling på alla nivåer.
 • Är systematisk och har lätt för att dokumentera försök och deras resultat samt dra slutsatser för fortsatt utveckling.
 • Behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.
 • Delar våra värdegrunder om alla människors lika värde och passionen i att utveckla en total upplevelse för våra gäster till en bästa nivå.

Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 20 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Branäsgruppen
Du kommer att ledas och utbildas i vårt arbetssätt och affärstänk av våra olika ansvariga inom områdena marknad/försäljning/handel/teknik/personal/IT/utveckling.

Stora delar av utbildningen kommer att ske på våra olika anläggningar med praktiskt arbete för att lära sig grunderna i verksamheten och för att se dess framtida utvecklingsmöjligheter. Vårt syfte med traineetjänsten är att du skall drivas och vilja jobba hos oss inom koncernen under lång tid framöver.

Varför ska du välja Branäsgruppen?
Du får jobba med världens roligaste produkt; att göra gäster glada på deras semester som de flesta firar tillsammans med familj och vänner. Branäsgruppen är ett företag under ständig utveckling som alltid vill förbättras mer än konkurrenterna. Därför finns det utrymme för en snabb utveckling där nya idéer och ny teknik testas och utvärderas i snabb takt. T.ex. en ny snöfabrik i Vallåsen som från och med oktober 2017 kommer tillverka snö alla dagar oavsett temperatur.

Vi är framgångsrika med vårt koncept och Branäs har vunnit pris som årets bästa skidanläggning för familjer 10 gånger. Koncernen drivs långsiktigt och ägs av starka ägare sedan 1999.

Branäsgruppen består idag av:

 • Branäs (ca 170km norr om Karlstad)
 • Kungsberget (ca 25km från Sandviken)
 • Vallåsen (på Hallandsåsen ca 13km öster om Båstad)
 • Ulricehamn Ski Center
 • Tolvmannabacken (Kisa)
 • Storstenshöjden (Örebro)
 • Fastighetsutveckling i Svealand (bolag för fastighetsprojekt, interna och externa).
 • Koncernens omsättning: ca 330 msek
 • Tillsvidareanställda: ca 100
 • Säsongsanställda under säsong: ca 800
 • Huvudkontor i Karlstad med ca 25 medarbetare.

Mer information om anläggningarna finns på respektive hemsidor.

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Anders Kjällström på telefon: 054-132602.

Färdigheter

Upplagt på

2017-09-19