(OBS! TILLSATT) Karlstads kommun söker Graduate trainee inom kommunikation med inriktning digitala kanaler

(OBS! TILLSATT) Karlstads kommun söker Graduate trainee inom kommunikation med inriktning digitala kanaler

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi söker en kommunikatör som nyss har tagit examen från universitet/högskola och nu är redo att omsätta teori till praktik. Har du ett intresse av att arbeta med kommunikation med inriktning digitala kanaler i en offentlig organisation då kan du vara den vi söker.

Vi tror att du:

 • Har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap
 • Är kommunikativ, uttrycker dig väl i tal och skrift
 • Har god förmåga att samarbeta med andra
 • Har förmåga att arbeta självständigt och planera eget arbete
 • Har ett flexibelt arbetssätt och vill ta stort ansvar
 • Har B-körkort.


Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12–14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Karlstads kommun
Du kommer att introduceras i arbetet och få handledning av våra erfarna medarbetare. Huvuduppgiften är att arbeta med innehåll på kommunens webbplatser och i sociala medier, samt att vara ett stöd till redaktörsorganisationen på barn- och ungdomsförvaltningen. Under ditt traineeår kommer du att få arbeta med följande arbetsuppgifter:

 • Svara på frågor som kommer in via kommunens Facebooksida.
 • Stötta skolorna i deras arbete med Facebook.
 • Publicera på kommunens externa och interna webbplatser.
 • Stötta skolorna i deras arbete med sociala medier
 • Skriva nyhetstexter till kommunens externa och interna webbplatser samt skriva och publicera inlägg i sociala medier.


Varför ska du välja Karlstads kommun?
Koncernen Karlstad kommun består av flera förvaltningar och bolag. Här finns stora möjligheter att du hittar din framtida karriär. Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning och omfattar idag 55 förskolor och 26 skolor. I verksamheten arbetar ca 2 500 medarbetare.

Dina närmaste kollegor kommer att vara barn- och ungdomsförvaltningen kommunikationsstrateg och kommunikatör. Du tillhör barn- och ungdomsförvaltningens stab vilken har till uppgift att stödja förvaltningens ledning och verksamhet.  Du kommer även att ingå i nätverk tillsammans med andra kommunikatörer inom kommunen.

Under traineeåret kommer du, ihop med dina mer erfarna kollegor, att få delta i de kommunikationsprocesser som förekommer inom barn- och ungdomsförvaltningens verksamhetsområde. Du får möjlighet att utvecklas genom att du får arbeta med stimulerande och viktiga arbetsuppgifter tillsammans med erfarna kollegor.

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Anna-Lena Norlander Groth, stabschef verksamhet- och ledningsstöd på telefon: 070 331 12 02eller Gabriella Alström, kommunikationsstrateg på telefon: 073 030 60 66.

Färdigheter

Upplagt på

2019-01-31