Handelskammaren söker trainee inom internationell handel

,
Handelskammaren söker trainee inom internationell handel

1 130 företag från alla branscher, alla storlekar och alla kommuner i Värmland och varannan värmlänning som går till jobbet varje dag. Så skulle man kunna sammanfatta Handelskammaren Värmland. Ett av våra viktigaste verksamhetsområden är internationell handel.

Nu söker Handelskammaren en trainee som vill vara en del av vårt internationella team, en trainee som tillsammans med oss vill jobba för att företag i Värmland ska göra fler och bättre internationella affärer.

Vi tror att du:

  • Är intresserad av internationell handel och följer såväl konsekvenserna av Brexit som Trumps tvittrande om frihandel.
  • Är en superadministratör ut i fingerspetsarna, dvs är strukturerad, noggrann och självgående.
  • Har erfarenhet av/vana från och dessutom gillar kundkontakt, rådgivning och sälj (främst innesälj) och är förtroendeingivande i rådgivningssituationer.
  • Har sinne för, eller erfarenhet av, logistik, transport eller spedition.
  • Vill vara en del i satsningen att göra Handelskammaren till den naturliga samarbetsparten för värmländska företag i alla frågor som rör internationell handel.

Programmets upplägg 
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen. Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Handelskammaren
Fokus kommer att ligga på internationell handel. Att få inblick i och praktiskt stötta företag i olika frågor som rör internationella affärer. Under året kommer du också få inblick i, och vara delaktig i, Handelskammarens övriga verksamhetsområden, så som nätverk, utbildning och policyfrågor.

Varför ska du välja Handelskammaren? 

  • För att du kommer att få ett grymt nätverk. Vi känner oerhört många i det värmländska näringslivet. Du kommer att bygga upp en relation med många globala företag och också känna att du är en viktig kugge för att deras internationella affär ska fungera.
  • För att det är meningsfullt på riktigt. På Handelskammaren har vi förmånen att jobba med ”samhällsfrågor” ur ett näringslivsperspektiv, må det vara satsningar för att bidra till en bättre integration, case som får fler företag att jobba mot Agenda 2030 eller bryggbyggning mellan arbetsgivare och skola.
  • För att vi är ett gött gäng. Vi är 12 medarbetare som alla har hjärtat i verksamheten. Vi peppar varandra och vi bryr oss om varandra. Dessutom tränar vi tillsammans.


Ansök:

Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Henrik Kihlström på telefon: 072 – 508 41 74.

Färdigheter

Upplagt på

2018-05-07