Löfbergs söker trainee till digitaliserings- och affärssystemprojekt

,
Löfbergs söker trainee till digitaliserings- och affärssystemprojekt

ANNONS FRÅN HIGHER AMBITION VÅRTERMINEN 2018 – EJ AKTUELL

Vill du vara med och utveckla och driva vår digitalisering framåt och bli en del av vårt team? Nu söker vi en ambitiös trainee till vårt affärssystemprojekt med start i januari.

Löfbergs är ett av Nordens största familjeägda kafferosterier. Företaget har 350 anställda och omsätter 1,8 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Karlstad och vi har egna rosterier i Sverige, Norge, Danmark och Lettland samt försäljningskontor i England och Kanada. Företaget grundades 1906 och är idag en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även te-varumärket Kobbs.

Som trainee i projektet #NextGeneration #Digitalization kommer du att arbeta med analys och implementering av vårt nya koncernövergripande affärssystem för bolagen i Norden, Baltikum och England. Vi erbjuder en spännande roll som projektassistent och koordinator där du tillsammans med projektledaren och övriga projektmedlemmar från verksamhetens olika processer blir en viktig resurs för implementationen av det nya affärssystemet. Du kommer att arbeta bl a med administration, databearbetning, test, dokumentation och utbildning, men även få prova på att arbeta med processmodellering, gränssnitt, automation och business intelligence. Detta är ett fint tillfälle för dig som är system- och processinriktad att få erfarenhet från ett stort verksamhetsprojekt samt erhålla stor verksamhetskunskap från retail- och processindustrin. 

Vi tror att du:

  • är civilingenjör, ekonom eller har läst IT-designprogrammet, och att du har viss insikt i både affärsprocesser, företagsekonomi och IT-teknik.
  • är proaktiv och förändringsbenägen samt har möjlighet att se lösningar genom att sammanföra affärsprocesser med IT, gärna med extra kunskap och upplevelse inom IoT, affärssystem, automatisering, mobilitet och BI.
  • är mycket IT-van och utan problem behärskar Office-paketet samt att arbeta i digitala miljöer utan problem.
  • är social, nyfiken, modig och öppen för nya tekniker samt att du gillar samarbete och kontakt med människor.
  • behärskar engelska i tal och skrift samt har möjlighet att resa under vissa veckor, då resor kan förekomma i arbetet.

Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen. Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 20 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Löfbergs
Du kommer att vara en viktig resurs i projektet #NextGeneration #Digitalization där du med handledning av projektledaren samt övriga medlemmar kommer att växa in i projektet steg för steg. Samtidigt som du bidrar till projektets leverans erhåller du god erfarenhet från projektarbete, digitalisering och affärssystem samt massor av process- och verksamhetskunskap.

Varför ska du välja Löfbergs?
Löfbergs är ett familjeföretag där du har nära kontakt till såväl ägare som ledning och övriga medarbetare. Vi arbetar just nu hårt med digitalisering i syfte skapa nya tjänster/erbjudande till våra kunder med även för att bli än mer produktiva och hållbara. Gott kaffe är det bästa vi vet. Passionen för gott kaffe har funnits med oss i mer än hundra år. Att ta ansvar för människor och miljö har varit en självklarhet lika länge. Idag jobbar vi med ansvar på många olika sätt, i odlarländerna och här hemma. Vi är till exempel en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe och arbetar aktivt för att ännu fler ska välja gott kaffe från certifierade odlingar. Det gör vi för att du alltid ska känna dig trygg i att vårt kaffe både smakar och gör gott.

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Magnus Henrichson på telefon 054-14 01 03 eller magnus.henrichson@lofbergs.se

Färdigheter

Upplagt på

2017-09-19