(OBS! TILLSATT) Moelven söker Graduate trainee inom digitalisering

(OBS! TILLSATT) Moelven söker Graduate trainee inom digitalisering

Vill du vara med och utveckla framtidens skogsbransch med hjälp av digitala lösningar? Trä är ett hållbart material som kan bidra till att Sverige, Europa och världen når sina klimatmål. Men för att på bästa sätt utnyttja detta fantastiska material som förnyar sig i loppet av en generation måste vi också ha optimala lösningar för informationsflöden.

Moelven Skog AB söker en ambitiös trainee som med ettor och nollor vill bidra till att vi effektivt får råvaran från skogen till våra klimatsmarta produkter i en bransch där gammalt blir nytt. Väder, vind och klimatförändringar är bland de faktorer som påverkar vår råvaruförsörjning och som gör utmaningen extra stor, men också intressant för den som har passion för problemlösning i både teori och praktik.

Vi tror att du:

  • Är nyutexaminerad ingenjör med IT-inriktning
  • Är en person som är både lyhörd och därmed kan anpassa dig till olika konstellationer, samtidigt som du är bekväm med att uttrycka dina åsikter och ta ställning i vissa frågor.
  • Är intresserad av att se hur digitaliseringen kan utveckla vår verksamhet och hitta nya digitala lösningar för en bransch i förändring.
  • Kan se helhet i komplexa informationsflöden och ha förmåga att utveckla dessa flöden.
  • Är målinriktad med vilja att bidra till vår lönsamhet
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Moelven
Du blir en del av Moelven Skogs erfarna team och får jobba tillsammans med kollegorna för att utveckla framtidens digitala informationslösningar. Du får också möjlighet att lära känna andra delar av Moelven koncernen med totalt 3500 medarbetare i Sverige och Norge. Moelven jobbar i hela värdekedjan från skog till träbaserade produkter och byggnader. Vi satsar på din och vår utveckling!

Varför ska du välja Moelven Skog?
Moelven Skog AB är ett engagerat företag som arbetar för att flytta gränser. Vår bästa gren är timmer och på det området har vi goda skäl att ligga i framkant eftersom vi själva driver lokala sågverk och förädlingsindustrier. Timmer är en råvara som i sin förädlade form inte förbrukas, utan som kommer att användas och uppskattas under mycket lång tid. Om 200 år kommer det fortfarande att finnas byggnader, broar, möbler och annat som kan ha tillverkats av timmer som har avverkats i år i en skog nära dig. Om du också känner att det är superviktigt att jobba med hållbarhet, är engagerad och vill vara med så har du chansen att hitta rätt med oss.

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Jeanette Löfberg på telefon: 070 282 16 46.

Färdigheter

Upplagt på

2019-01-31