Ovako söker trainee inom Engineering

Ovako söker trainee inom Engineering

Vi söker dig som är intresserad av att forma framtiden tillsammans med oss på Ovako och vara med och bidra till att vi fortsätter att vara en ledande europeisk tillverkare av komponentstål av högsta kvalitet.

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energi-snålare och miljövänligare produkter. Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako finns representerat i mer än 30 länder med säljkontor i Europa, Nordamerika och Asien. Omsättningen 2017 uppgick till 921 miljoner euro och antalet anställda var i slutet av året 3 040.
Vi tror att du:

 • Är nyutexaminerad ingenjör med inriktning/intresse inom process- och produktutveckling
 • Är intresserad av att arbeta inom stålindustri
 • Är en målinriktad person med intresse för förbättringsarbete
 • Delar våra värderingar; nytänkande, kunnig och ansvarsfull
 • Lockas av möjligheten till korta karriärvägar
 • Har god kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har kunskap inom fler språk, t.ex. tyska där en stor del av vår marknad finns.

Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 20 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Ovako
Som trainee kommer du att få delta i hela stålprocessen för att skapa en tydlig bild av våra flöden; från stålets förvandling från återvunnet skrot till färdigställd produkt till kund. Fokus kommer att vara inom området för marknad, samt teknik och kvalitet men det är viktigt att du får bred förståelse av samtliga av våra processer. Kortare perioder av aktivt deltagande vid operatörsarbete i produktion kommer att förekomma inom olika sektioner för att skapa en djupare förståelse av våra flöden.

Du kommer exempelvis att:

 • Introduceras i processen i våra stålverk i Hofors och Smedjebacken där vår stålprocess startar.
 • Följa och introduceras i det kronologiska flödet inom vår verksamhet i Hällefors (t.ex. produktionsplanering, ämnesbehandling och valsning, samt vidareförädling till färdig produkt till kund).
 • Introduceras i och delta vid marknadsavdelningens processer.
 • Delta i förbättringsaktiviteter och utredning av reklamationer och kvalitetsbrister.
 • Delta i interna projekt samt uppföljning, sammanställning och analys av produktionsdata.


Varför ska du välja Ovako?
Vi är en platt organisation där karriärvägarna är korta. Att ständigt arbeta med säkerhet och förbättringsarbeten gör oss till en nytänkande organisation där vi värnar om att ge våra anställda den bästa möjliga arbetsmiljön.

Genom traineeprogrammet så får du en bred kunskap om samtliga av våra processer och flöden vilket kommer att ge dig viktig förståelse för att få de bästa förutsättningarna att lyckas inom någon av de många yrkesroller som din karriär inom Ovako kan ge möjlighet till.

Vi är stolta över att vår verksamhet har låg negativ inverkan på miljön vilket vi tar hänsyn till från återvinning av skrot till färdig produkt till kund. Våra enheter är certifierade enligt den internationella standarden för miljöledningssystem ISO 14001 och Ovakos verksamhet är även kvalitetscertifierad enligt ISO 9001. Vissa enheter har dessutom certifierats enligt ISO/TS 16949 för fordonsindustri.

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Elin Källgren på HR-avdelningen på 0591-605 01 eller elin.kallgren@ovako.com

Färdigheter

Upplagt på

2018-03-29