Region Gävleborg söker Graduate Trainee inom IT-utveckling

Region Gävleborg söker Graduate Trainee inom IT-utveckling

Som medarbetare på IT-avdelningen är du en viktig nyckelperson för att t ex patientens vårdkedja ska flyta så smidigt som möjligt eller att resenären på lokalbussen ska få en trevlig resa. Du är en agent – med rätt att lösa, verkar i det lilla, men påverkar stora skeenden för andra grupper och enskilda personer. I rollen som trainee hos oss erbjuder vi dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du medverkar till att IT-leveranserna uppfyller vårt uppdrag. Du ingår som medarbetare i ett team med engagerade kollegor.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och teknik, och hur vi med hjälp av teknik och digitalisering kan göra många människors arbete roligare, enklare och effektivare. Du är en driven och lösningsfokuserad person med stor lyhördhet för våra verksamheters behov. Du förstår att kommunikation är nyckeln till att förstå människors komplexa situationer och därigenom kunna skapa smarta tekniska lösningar som tillgodoser faktiska behov och som bidrar till att önskade effekter uppnås.

För att lyckas i rollen krävs goda kundkontakter och samarbete med interna och externa aktörer. Vi sätter stort värde på ditt intresse och engagemang för verksamhetsutveckling samt bidrag till förbättringsarbeten tillsammans med övriga medarbetare och chefer i det gemensamma uppdraget för IT-avdelningen. Nyfikenhet och vilja att lära nytt är också viktiga egenskaper.

Vi söker dig som har högskoleutbildninginom tex data/IT- eller systemvetenskap.

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet inom datasäkerhet
 • Erfarenhet inom produkterna Microsoft Active Directory, Microsoft Azure, Microsoft Identity Manager, Microsoft Active Directory Federation Services, Vmware Identity Manager
 • Erfarenhet inom automation
 • Erfarenhet av .NET och Powershell
 • Studier kring ämnet IAM

Vi tror att du är:

 • Driven och självgående samt van att ta egna initiativ
 • Strukturerad och noggrann samt tycker om ordning och reda
 • Serviceinriktad med lätt för att lyssna och snabbt förstå användarens behov
 • Kommunikativ med förmåga att förklara, föreslå och ge konsultationer kring olika alternativ
 • Resultatinriktad med fokus att lösa problem och leverera kvalitét i rätt tid
 • Samarbetsvillig och tycker om att arbeta i team tillsammans med andra


Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Gävleborg och Dalarna tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår inom Region Gävleborg
För att lyckas i uppdraget är det bra om du får se så mycket som möjligt av hela Regionen Gävleborgs verksamheter. Detta för att kunna bidra till att hitta den bästa lösningen för vår användare. Därför skapar vi upp ett specifikt introduktionsprogram där bl a följande aktiviteter ska ingå i traineeåret.

 • Introduktion och auskultation inom samtliga enheter inom IT-avdelningen
 • Introduktion och auskultation inom regionens olika verksamheter
 • Medarbetarutbildning för nya medarbetare

Självklart lägger vi upp programmet tillsammans med dig så även dina önskemål kan vävas in. Du kommer t ex (om du vill) ha tillgång till en mentor under hela året.

Varför ska du välja IT-avdelningen Region Gävleborg?
Region Gävleborg gör det möjligt för vår nästa medarbetare att få ta del av IT-avdelningens och Regionens spännande utvecklingsresa. Vi ger dig möjligheten att göra skillnad på riktigt för IT-användarna inom Regionen, och möjligheten att utvecklas i en dynamisk och mångfacetterad miljö tillsammans med nyfunna kollegor.

Hos oss på IT-avdelningen arbetar vi tillsammans och nära användaren med ständig utveckling, teknik och leveranser av hög kvalitet. Detta kan innebära arbete med mätbara mål, produktionsstyrning och processhantering. Våra leveranser innebär drift, förvaltning och support av olika IT-tjänster till Region Gävleborgs samtliga verksamheter.

För oss är det viktigt att våra kollegor har en god arbetsmiljö,  därför sätter vi stort fokus på ledarskap och goda utvecklingsmöjligheter. På avdelningen är vi cirka 120 anställda, vilket gör att arbetsuppgifterna kan vara väldigt varierande. Som anställd hos oss får du därmed chansen att bredda dina kunskaper ytterligare och samtidigt möjligheten att specialisera dig inom ett område som du gillar.

Vidare bidrar du med att utföra uppdraget inom våra olika tjänster vårdsystem, administrativa system, infrastruktur, telefoni, IT-stöd mm. Visst låter väl det som ett brett och spännande spektrum? Arbetet är självständigt och kräver stor noggrannhet, men vår rutinerade personal hjälper dig såklart när du är ny på jobbet. Du får en gedigen introduktionsutbildning och naturligtvis även möjlighet till kompetensutveckling genom både externa och interna utbildningar.

Vi erbjuder nu ett stimulerande och utvecklande arbete för en Trainee. Vår spännande resa fortsätter och vi hoppas att du vill vara med och förstärka oss på denna resa!

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Lars-Åke Ledesma, Enhetschef för Serverdrift och infrastruktur på telefon: 070-645 05 08.

Färdigheter

Upplagt på

2019-01-31