Rottneros Bruk söker trainee inom process och produktion

Rottneros Bruk söker trainee inom process och produktion

Framtida innovationer och hållbara lösningar växer i skogen. Hos Rottneros skapar vi värden för våra kunder i hela världen från träd genom att producera fiber till en rad intressanta specialapplikationer. Några av våra produkter så som AbsorptionExpress, BulkBooster och OpacityExtreme hjälper kunderna inom mjukpapper, kartong och bokpapper att skaffa sig konkurrensfördelar. Väx in i din framtid hos Rottneros som Trainee!

Rottneros koncernen är en fristående producent av avsalumassa. Koncernen består av moderbolaget Rottneros AB, börsnoterat på NASDAQ Stockholm, med dotterbolagen Rottneros Bruk AB och Vallviks Bruk AB, verksamma inom produktion och försäljning av avsalumassa. I koncernen ingår även Rottneros Packaging AB som tillverkar fibertråg och råvaruanskaffningsbolaget SIA Rottneros Baltic i Lettland. Koncernen har drygt 300 anställda och omsatte cirka 1,9 miljarder kronor under verksamhetsåret 2017. På Rottneros Bruk i Sunne arbetar ca. 110 anställda och bruket är en av de ledande tillverkare av högutbytesmassor för den öppna marknaden.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla vår produktion och anläggning. Efter några års stora investeringar som har lyft anläggningen på en rad olika områden producerar vi ca 30 % mer än för bara några år sedan. Vår process är nästan fossilfri i sin energianvändning och vi fortsätta satsa på kapacitetshöjning, bättre miljöprestanda och inte minst arbetsmiljön för våra anställda. Vi jobbar ständig med att optimera och effektivisera och ta fram nya produkter för våra kunder. Vi söker dig som vill vara med på vår resa mot framtiden.

Vi tror att du:

  •  Är utbildad Ingenjör inom kemiteknik, cellulosa, maskinteknik, miljö- och energi eller liknande
  • Har ett växande intresse för massatillverkning
  • Vill arbeta med att bidra till en hållbar framtid tillsammans med oss!

Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Rottneros Bruk AB
Under ett traineeår på Rottneros Bruk kommer du att få insyn i alla våra områden, produktion och underhåll, energi, miljö, kvalitet, försäljning och företagsledning.

Du kommer att lära dig hela produktionsprocessen från stock till fiber. Varje dag ser annorlunda ut i en verksamhet där beslutsvägarna är korta och flexibiliteten hög.

Tillsammans med din handledare på Rottneros Bruk skapas Din utvecklingsplan utifrån dina kunskaper och strävan att lära. Efter att du fått en inblick i vår process väljer Du ett område som du vill fortsätta att fördjupa dig inom. Du kanske är vår framtida försäljare? Eller varför inte driftingenjör? Kanske reglerar du våra miljöutsläpp eller är en av våra framtida ledare?

Efter ett år på Rottneros Bruk hoppas vi att du fått en bild av vad du vill arbeta med i framtiden, att du känner dig trygg i din roll som ingenjör, och att du vill fortsätta att utvecklas tillsammans med oss.

Varför ska du välja Rottneros Bruk?
På Rottneros Bruk är du inte en i mängden, här finns stora möjligheter att vara med och påverka Din och Rottneros Bruks framtid. Din utveckling är lika med Rottneros utveckling. Vi behöver dig i vår framtid, vill du vara med på vår resa mot en hållbar framtid?

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Frida Helin på telefon: 0565-176 24.

Färdigheter

Upplagt på

2018-05-01