(OBS! TILLSATT) Scanmast söker Graduate trainee – Beräkningsingenjör med ambition att växa

(OBS! TILLSATT) Scanmast söker Graduate trainee – Beräkningsingenjör med ambition att växa

Scanmast projekterar, bygger och ordnar allt som har med teknikbärare att göra. Både i luften, genom master och torn, och under marken när det handlar om fiber som ska dras. Vi möjliggör mobil kommunikation och fiberaccess, samt ser till att industriområden har bevakningskameror som går att lita på och att det fortfarande är ljust på fotbollsplanen när solen går ner.

Är du innovativ och har lätt att hitta nya lösningar? Vill du arbeta i ett företag som ligger i framkant inom sin bransch? Vill du utvecklas tillsammans med oss? Vi strävar efter att växa och ta marknadsandelar genom att utvidga vår affär, konkurrera med kvalitet samt skapa konkurrenskraft genom produktutveckling av våra konstruktionslösningar. Vill du vara med?

Som beräkningsingenjör på Scanmast får du arbeta med stålkonstruktioner, bärverk i form av master, torn och mediabärare. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och vi ser ett aktivt erfarenhetsutbyte som en nyckel till vår framgång. Vi söker dig som älskar matematiska formler och beräkningar, du är nyfiken och vill utveckla våra produkter tillsammans med kollegorna i ditt team och du ser fördelarna med att bo utanför storstadsområdet med natur runt knuten!

Vi tror att du: 

  • är en nyfiken och självgående individ som är stolt över din specialistkunskap.
  • har en högskoleutbildning på BSc, MSc- eller PhD-nivå, gärna med inriktning mot strukturanalys.
  • är kunskapstörstande och vill omvandla din teoretiska grund till praktiskt nytta.
  • sporras av och ser synergier i samarbete inom konstruktions- och beräkningsgruppen. Tillsammans blir dessa två professioner kompletta!
  • är engagerad och strävar efter att leverera ditt yttersta.
  • har ett brinnande teknikintresse

Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Gävleborg och Dalarna tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår hos oss på Scanmast
Som trainee hos oss på Scanmast kommer du att inleda din anställning med att under två månader skapa dig en helhetsbild av vårt företag – vad säljer vi och hur säljer vi det? Hur arbetar vi med de projekt vi sålt? Hur ser en arbetsvecka ut för våra fälttekniker?

Med en helhetsbild av vår verksamhet i ryggen lär du känna våra produkter tillsammans med konstruktörer och beräkningsingenjörer på vår teknikavdelning. Du lär dig regelverken som styr beräkningsområdet, vilka påverkansfaktorer som finns i omgivningarna där vi reser våra master och vilka laster som påverkar konstruktionen. Traineeprogrammet syftar till att du ska bli en i vårt ingenjörsteam.

Varför ska du välja Scanmast?
Scanmast är ett relativt nytt företag med en lång historia. Det hela startade redan på 1920-talet i Mora och har sedan dess utvecklats, vuxit och förändrats längs vägen och har idag en betydande roll på marknaden.

Hos oss jobbar många engagerade och drivna medarbetare som är riktigt duktiga på sin sak och tillsammans är vi starka och marknadsledande! Vi ser oss som en samhällsbyggare och vi siktar hela tiden mot framtiden. Vi bär framtidens teknik med vår kompetens.

Som Beräkningsingenjör hos oss på Scanmast i Mora blir du en nyckelspelare i vår framgångsresa och du kommer snabbt att se hur viktigt samarbete mellan avdelningar och olika befattningar är för vår leverans till kund.

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Nina Sund, HR-chef på telefon: 070 939 31 55.

Färdigheter

Upplagt på

2019-01-31