Schneider Electric söker teknisk trainee inom produktionsteknik och/eller logistik.

Schneider Electric söker teknisk trainee inom produktionsteknik och/eller logistik.

Vi söker dig som är intresserad av att forma framtiden tillsammans med oss på Schneider Electric WIBE i Mora och vara med och bidra till fortsatt utveckling av företagets processer. Vi vill utöka våra kompetenser inom både produktionsteknik och logistik, varför det beror på ditt intresse om du kommer att arbeta inom båda områdena eller endast ett av dem. Vi ser gärna att du är villig att prova att arbeta inom båda för att det i ett senare skede ska visa sig, utifrån ditt och vårt intresse, var ditt slutgiltiga huvudansvar kommer att finnas.

Schneider Electric är en global energispecialist med fler än 170 000 medarbetare i hela världen och med verksamhet i mer än 100 länder. Företaget har ett starkt fokus på energieffektivisering och erbjuder integrerade lösningar för industriell automation, säkerhet, fastighetsautomation, avbrottsfri kraft, eldistribution och elinstallation. Schneider Electric är noterat på den franska fondbörsen i Paris.

I Sverige sysselsätter koncernen ca 2 000 personer. I den svenska företagsstrukturen ingår Schneider Electric i Mora, marknadsledande inom kabelförläggning. Wibe ingår i produktionsområdet CMS (Cable Management System) och tillverkar kabelstegar, trådstegar och förinstallerade produkter.

Vi tror att du:

 • Är nyutexaminerad ingenjör med inriktning/intresse inom produktionsteknik.
 • Är nyutexaminerad ingenjör med inriktning inom logistik.
 • Är intresserad av att arbeta inom tillverkningsindustri.
 • Är en målinriktad person med intresse för förbättringsarbete.
 • Delar våra värderingar; nytänkande, kunnig och ansvarsfull.
 • Har lätt för att samarbeta och bygga nätverk med människor omkring dig.
 • Har god kunskap i svenska och engelska i tal och skrift.


Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Gävleborg och Dalarna tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Schneider Electric WIBE
Som trainee kommer du delta i olika projekt inom Wibes organisation. Du kommer att arbeta självständigt och i projektgrupper med ett flertal produktionstekniska och/eller logistik uppgifter inom våra olika delprocesser. Beroende på din bakgrund så kan tjänsten även komma att innehålla maskinkonstruktion men fokus ligger på flödesorientering och processutveckling. Vi arbetar med LEAN Production enligt Schneider Performance System.

Du kommer exempelvis att:

 • Introduceras i våra olika tillverkningsprocesser.
 • Delta i investeringsprojekt i maskiner och verktyg.
 • Arbeta med produktionsberedning och kalkyler i SAP.
 • Introduceras i MTM, en analysteknik för beskrivning av manuella arbetsmetoder och cykeltider.
 • Ta fram rutinbeskrivningar och arbetsinstruktioner.
 • Utföra uppföljning, sammanställning och analys av produktionsdata. Uppföljning av nyttjandegrad samt OEE.
 • Delta i analys och förbättring av produktionsflöden.
 • Delta i flödesanalyser och genomförandet av förbättringar därav.
 • Delta i analyser av hur vi hanterar och prioriterar dagliga order och restorder.
 • Bidra med information till Master Production Plan.

Varför ska du välja Schneider Electric WIBE i Mora
Vi erbjuder ett självständigt, roligt och omväxlande arbete med frihet under ansvar och en möjlighet att vara med och påverka under en spännande tillväxtresa. Hos oss är det viktigt att ha det roligt på jobbet och känna sig motiverad, veckans alla dagar. Du kommer att arbeta i ett internationellt marknadsledande företag med stort fokus på individuell tillväxt, utbildning och med flera intressanta utvecklingsmöjligheter.

Ansökan
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Mats Johansson (teknikchef) på telefon 070-380 72 08 och Jonas Axelsson (logistikchef) på telefon 070-368 41 37.

 Läs mer om Schneider på www.se.com/se/sv 

 

Färdigheter

Upplagt på

2019-01-31