Thermia söker trainee inom Produktion- och Processteknik

Thermia söker trainee inom Produktion- och Processteknik

Thermia Värmepumpar med produkter under varumärket Thermia, är en ledande aktör på den nordiska värmepumpsmarknaden.Thermia som har bas och huvudkontor i Arvika sysselsätter 230 medarbetare i Sverige, Finland och Norge. Thermia ägs av  det tyska företaget Stiebel Eltron som har totalt 3 300 anställda. Nu söker vi en graduate trainee inom Produktion- och Processteknik. 

Vi söker en person som gillar att arbeta i team, är ”hands on” och tar stort eget ansvar. Viljan och förmågan att ta en idé till färdig lösning måste finnas, finns uppfinnargenen så underlättas arbetet. Utbildningen ska vara inriktad mot produktions- eller maskinteknik, maskiningenjör  eller likvärdigt. För att lyckas krävs det ett genuint teknikintresse och en vilja att lösa tekniska problem. Vid samtal med produktionspersonal är det viktigt att vara pedagogisk, kommunikativ och besitta en god portion social kompetens. Arbetet ska utföras strukturerat och metodiskt.

Vi tror att du:

  • Ser mönster och förstår effekter av händelser i ett flöde. ”cause and effect”
  • Har ett genuint teknikintresse
  • Har ett driv och tar stort eget ansvar.
  • Är en Informationssökande problemlösare.
  • Är kommunikativ och besitter god social kompetens.
  • Är ödmjuk inför problem och alltid villig att lära och utvecklas.

Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Thermia
Du kommer introduceras i företaget genom att tillbringa din första tid i produktionen av värmepumpar, detta för att ge dig en bra grundförståelse i vilka komponenter våra produkter består av, hur de monteras och vilka processer som används.

Därefter kommer du introduceras i vårt Lean arbete, genom en utbildning i dess processer och verktyg. Efter denna introduktion kommer arbetet med nästa generations produktionslina. Du kommer tillsammans med en handledare få ansvaret at ta fram delar av produktionslinan, allt från maskiner, arbetsplatser och metoder.

Varför ska du välja Thermia?
För att vara med och bidra till de klimatneutralt samhället. Thermia är ett företag som tillverkar produkter som är med och minskar det globala fotavtrycket gällande koldioxid. Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter.

Du kommer vara en del i Thermias arbete med att ta vår produktion till nästa nivå. Arbetet med att ta fram den nya generationens produkter ihop med en ny produktionslina är just i startgroparna. Syftet är att öka kvaliten, öka automationsgraden och minska genomloppstiden i produktionsflödet.

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Erik Nilsson på telefon: 076 – 141 01 06.

Färdigheter

Upplagt på

2018-04-23