Hej på er!

 Nedan kan ni se ett detaljerat tidschema för veckorna vi har framför oss i vår. När sista ansökningsdag passerat, dvs 15 mars, finns två möjliga alternativ:

1) Arbetsgivaren väljer att få 3 kandidater utvalda och presenterade, som sedan intervjuas av arbetsgivaren. I detta alternativ sker urvalsprocessen av Higher Ambition (studentansvarig, arbetsgivaransvarig och en rekryterare).
2) Arbetsgivaren väljer att få alla presenterade som har sökt till deras tjänst. I detta alternativ får arbetsgivaren själva se över samtliga sökande till tjänsten. Där finns Higher Ambition som stöd och rådgivare om så önskas.

Återkoppla till maja.hedin@effect.se kring huruvida ni vill ha tre kandidater utplockade eller om ni vill se samtliga sökande till era tjänster senast 15 februari 2019.

Hur intervjuerna kommer ske:
Vi rekommenderar att ni genomför intervjuerna på era arbetsplatser för att ni skall kunna ha möjlighet att visa upp era verksamheter. Om ni inte vill eller kan det så ordnar vi en lokal för intervjutillfället.

Hur intervjuerna bokas:
Arbetsgivaren bokar själv in de intervjuer man önskar hålla genom att kontakta aktuella sökanden. Så fort ni bokat intervjuer med de sökanden ni önskar träffa är det mycket viktigt att ni mejlar Maja Hedin (maja.hedin@effect.se) följande:

  • Vilka kandidater skall vi träffa?
  • Vilka intervjutider är bokade med respektive kandidat? Tid + datum.
  • Behöver ni lokal för tillfället eller hålls intervjun på er arbetsplats?

Detta gör arbetsgivaren för att vi som jobbar med Higher Ambition skall kunna koordinera och ”fånga upp” samtliga sökanden.

När intervjutillfället varit:
Arbetsgivaren återkopplar till kandidaten som man intervjuat huruvida man vill gå vidare eller inte. Det är viktigt att man som arbetsgivare här är tydlig med att det är hos just er som kandidaten inte gått vidare, och inte hur hela programmet som helhet (de sökande träffar även andra arbetsgivare). Därefter meddelar man Maja Hedin (maja.hedin@effect.se) vilka/vilken kandidat man väljer att gå vidare med och vilka/vilken man inte väljer att gå vidare med.

Om de sökande:
De sökande söker flera tjänster. I ansökningsförfarandet får de söka max tre tjänster enligt prioritet. De sökande träffar alltså ibland tre av er, ibland två och ibland en. Det innebär att under dessa veckor är det en ”arbetsmarknad”. Hittar ni rätt direkt är därför vår rekommendation att ni ”stänger” dealen med dem så snart som möjligt. Hittar ni inte rätt – kontakta oss. Det finns fler kandidater som inte sökt er tjänst som kan vara relevanta ändå.

DETALJERAT TIDSCHEMA:

  • Vecka 12-13: Urval och matchning
  • Vecka 14: Intervjuplanering
  • Vecka 15: Intervjuer mellan arbetsgivare och sökande
  • Vecka 16: Intervjuer mellan arbesgivare och sökande
  • Vecka 17: Intervjuer mellan arbetsgivare och sökande
  • Vecka 18, 19 & 20: Rekrytering klar för vissa. I vissa fall startar här en andra omgång med intervjuer.
  • Vecka 21: Rekrytering är klar för samtliga arbetsgivare

DATUM FÖR KICKOFF, UTBILDNINGSMODULER SAMT KICKOUT:

Kickoff: 5 september 2019
Utbildningsmodul 1: 23-24 september 2019
Utbildningsmodul 2: 11-12 november 2019
Utbildningsmodul 3: 8-10 januari 2020
Utbildningsmodul 4: 17-18 februari 2020
Utbildningsmodul 5: 6-7 april 2020
Utbildningsmodul 6: 15-16 juni 2020
Kickout: 28 augusti. 2020

 

Vid frågor eller funderingar, kontakta mig gärna!

/Maja Hedin, projektledare, Higher Ambition Program