(OBS! TILLSATT) BAE Systems Bofors söker trainee inom Engineering

(OBS! TILLSATT) BAE Systems Bofors söker trainee inom Engineering

Har du ett stort teknikintresse och en vilja att vara med att påverka utvecklingen av framtidens försvarsmateriel? Är du intresserad av att arbeta i ett kreativt team i en innovativ miljö med världsledande produkter. Nu söker BAE Systems Bofors en trainee som vill jobba med produktutveckling.

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern med fler än 84500 anställda som utvecklar framtidens försvarssystem.

BAE Systems Bofors AB har ca 370 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, och fjärrstyrda vapensystem.

Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition

Vi söker dig som är intresserad av att forma framtiden tillsammans med oss på BAE Systems Bofors och vara med och bidra till att vi fortsätter att vara en ledande leverantör av försvarsmateriel med hög teknisk förmåga och hög kvalitet.

Som person tror vi att du trivs att jobba med hängivenhet, kreativitet och har förmåga att tänka utanför boxen. Som ingenjör på utvecklingsavdelningen kommer du att jobba i integrerade team tillsammans med andra kompetenser i ett nära och kreativt samarbete. Efter ditt trainneeår på BAE Systems Bofors kommer du att ha fantastiska möjligheter att hitta ditt drömjobb hos oss.

Företaget har program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och kompetensmässigt plan.
Vår nyckel till framgång är kompetenta medarbetare som jobbar i en prestigelös miljö, tillsammans över hela företaget, för att ge våra kunder de allra bästa lösningarna.

Vi tror att du:

  • Är nyutexaminerad ingenjör med inriktning/intresse inom produktutveckling
  • Är intresserad av att arbeta med utveckling av världsledande produkter inom försvarsindustrin
  • Är en målinriktad person med intresse för ständiga förbättringar
  • Delar våra värderingar; ansvarsfull, nytänkande och djärv
  • Lockas av möjligheten till korta karriärvägar
  • Har god kunskap i svenska och engelska i tal och skrift


Programmets upplägg

Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på BAE Systems Bofors
Som trainee på BAE Systems Bofors kommer du att få möjlighet att lära känna hela företaget genom praktik på olika avdelningar som Utveckling, Marknad, Produktion, Inköp, Ekonomi mm vilket ger dig en bra kunskap om vår verksamhet och våra flöden. Fokus kommer att vara på utveckling och efter ditt traineeår så kommer vi tillsammans söka en tjänst där du trivs och har bäst möjligheter att utvecklas och bidra till företagets framtid.

Varför ska du välja BAE Systems Bofors?
Som ingenjör på BAE Systems arbetar du i projektform och får möjligheten att följa utvecklingen genom alla delar i cykeln. Hela vägen från förstudie och ritning genom prototyplabbet för framtagande av modell för att slutligen genomföra verifiering och tester – både i labbmiljö och ute på provskjutningsfältet. Ser du dig själv som något av en uppfinnare och söker en tjänst i en högteknologisk vardag är det här tjänsten för dig.

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Internationella samarbeten är vanligt och arbete med team från andra företag i världen förekommer ofta vilket ger möjlighet till internationella erfarenheter.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Gå till ansökningsformuläret >>

Har du frågor? Kontakta Stefan Lagerqvist, Sektionschef, på telefon: 0586 – 73 31 60

Färdigheter

Upplagt på

2019-01-31